Kom med och bygg upp konstkalendern eller erbjud dina egna videofilmer till kalendern. De kan anknyta till exempel till Finlands historia eller fest- och flaggdagar.

Vi hoppas på mångkonstnärliga kortfilmer som för fram barn och ungas synvinkel på vad det innebär att vara finländare samt på det 100-åriga Finlands historia. Kalendern samlar konstnärliga inlägg som belyser den finländska kulturens betydelse för unga – och också hur den kunde se ut exempelvis om 50 år då Finland fyller 150 år.

Videofilmerna kan vara gjorda tidigare eller vara helt nya och man kan bjuda ut dem till konstkalendern under hela jubileumsåret!

Videofilmer som skickats av Tpo-läroinrättningar publicerar vi i taidekalenteri-konstkalender -youtube-kanalen och länkar dem till  konstkalender.fi.

Vi hoppas att projektet inspirerar också övriga barn och unga och även skolgrupper till att göra sina egna videofilmer. Till konstkalendern kan också skickas en länk eller hashtag till videofilmer som producerats i skolor, hemma och på nätet, t.ex. i youtube. I kalendern samlas uppgifter om och länkar till videofilmer som gjorts runtom i Finland.

Anmäl dig genom ett fritt formulerat e-postmeddelande så kontaktar vi dig:

Info@artsedu.fi

 

Läs mer om projektet Barns och ungas konstkalender Finland 100

http://suomifinland100.fi/tulossa-lasten-ja-nuorten-taidevuosi/

Information om projektet och om tillstånd som behövs av artisterna i och upphovsmännen för videofilmerna

www.artsedu.fi/fi/suomikalenteri

 

På svenska: www.artsedu.fi/fi/konstkalender

Flaggdagar: http://suomifinland100.fi/yhteinen-suomemme/kansallistunnukset/